Maduixes XUNGO

A principis dels anys 70 comença el cultiu de la maduixa a “Les Montsantes”. Anteriorment havia combinat els cultius de clavells, raïm, varietats Picapoll,Pansa Blanca… i horta, pèsols mongeta tendra Perona, tomàquets i Kiwis.

Des de llavors fins ara ha sigut el cultiu principal de la finca arribant a cultivar al llarg d’aquests anys més de 20 varietats diferents, aquesta experiència ens ha fet millors a l’hora d’escollir les varietats que més s’ajusten aquesta zona, les més gustoses i amb els millors valors nutricionals. Les plantes  adaptades durant quatre anys a l’aire lliure aconsegueixen major resistència els canvis climàtics , plagues i malalties. I ja que les sequeres han arribat per quedar-se, el fet de cultivar-ho tot sense plàstics ens permet un estalvi importantíssim d’aigua el cap de l’any. Hem de dir que hem fet els deures ja no depenem del petroli!!

Recollides com sempre hem fet amb cistell i triades, ens assegurem la màxima qualitat i salut dels fruits. Així com la separació per calibre.A

questa manera de treballar més artesanal fa que en l’actualitat no tinguem competència, ja que l’agroindústria majoritàriament es mou en altres paràmetres de competitivitat, poc valor afegit, abús d’agrotòxics, etc…I ja ha començat l’introducció de robots en la recol·lecció, aquestes maquines no tenen en compte l’estat de maduració de les maduixes. Les varietats manipulades genèticament són cada cop mes dures de pell per evitar danys en la recol·lecció i manipulació i sense sabor i amb baixos nivells nutricionals.

Empresa familiar dedicada el cultiu de la maduixa fa + de 50 anys

Empresa

  • Passat
  • Present
  • Futur

Contacta'ns